claracecilia

Kategori: funderingar

Funderingar - Komma ut ur garderoben

Som ni märker på rubriken så har jag några funderingar och  svar på att ''komma ut ur garderoben.'' 

Jag kom själv ut ur garderoben 2012, alltså när jag var 14år. Och jag gjorde de endas för att kunna bli tillsammans med en tjej som jag var helt förälskad i, men jag hade de väldigt lätt om man får säga de så att komma ut, de var ingen som hade något större problem av de som vissa andra kan ha när man plötsligt kommer ut. 

Men jag har alltid sett tjejer och killar, pojkar och flickor, män och kvinnor på samma sätt. Alla människor är fina på sitt egna sätt, och jag märkte att de inte var könet som jag var kär i utan personen i sig. Sen så tänder jag väl mer på tjejer som jag vet har samma läggning som jag eller ja, tänder på tjejer. 

Att vara homosexuell, bisexuell, pansexuell, hetrosexuell, eller transexuell eller någon annan läggning, är inget fel alls. Man ska få älska en männsika oavsett kön, hudfärg, ålder, åsikter. Ingen ska komma och säga vad som är rätt och vad som är fel, för vart är facit till allt detta? 

Jag fick en gång en fråga på ask, som löd ungefär såhär - ''Hur är de att vara bi?'' Allt jag kunnde svara på den idiotiska frågan var, hur är de att vara straight? Exakt samma sak, jag är ju fortfarande männsika även fast jag tänder på båda könen. 

Och du som kanske läser detta och inte vet vilken läggning du har, eller är rädd att komma ut, va verkligen inte de. Du har all rätt att vara gay som att du har all rätt att vara straight, de är inget som man faktiskt inte kan välja, vad man tänder på, alla är olika och alla tänker olika. 

Så va inte rädd att komma ut, om dina såkallade ''vänner'' tycker att du är äcklig så är de bara att dumpa dom, du är vacker. Jag vet att komma ut ur garderoben är svårt, men de är en stor lättnad efter att ha fått skrika de högt och man blir på något sätt tusen gånger starkare, och man står rakt till slut även om man de kan va som en berg och dalbana.

Men du har rätt att vara du, och ingen ska komma och säga att de ena är bättre än de andra, för de är vad du känner som är rätt och fel för dig. 

Du är unik. Du är vacker. Du är bra.

Funderingar - gymnasiet

Jag vet att många av er som läser det här ska söka till gymnasiet, snart eller om något år. Och man kanske tror exakt vad man vill bli osv, de trodde jag också, exakt vad jag ville bli och vilket gymnasium jag vill gå, men de blev helt annorlunda. 

Jag tänkte söka till hårfrisörska, eftersom jag älskar att hålla på med hår. Men de slutade med att jag sökte till resturang istället. 

Jag tänkte dela mina åsikter ang. detta val, att man bör tänka om minst tusen gånger, visst man kan söka om och gå om 1:a, de kan man men hur kul är de att inte hamna i sin årskurs, med folk i samma åldrar? Visst, för vissa kanske de inte spelar en sån stor roll, men för andra kanske de gör de. Jag själv tänkte om flera gånger, och en under en period så vill jag inte ens börja på gymnasiet eftersom jag själv trodde att jag var sämre än alla andra. 

Och sen när du söker så behöver du inte söka något du är bra på, du kan söka till de du verkligen vill bli i framtiden, man går ju i skolan för att lära sig saker och inte träna in något man redan kan, de är ju därför de finns utbildningar till allt. 

Jag tror exempel inte att utbildade läkare visste hur man skulle skära upp en människa rätt utan att den avlider, eller hur en branman ska kunna leta upp en person i tung, dödlig rök. Ellerhur? 

Jag säker bara att sök till en skola, till en utbildning du vill ha, och inte heller för att din bästa vän går där. 

De är ditt val och din framtid, tänk på de.