claracecilia

Funderingar - gymnasiet

Jag vet att många av er som läser det här ska söka till gymnasiet, snart eller om något år. Och man kanske tror exakt vad man vill bli osv, de trodde jag också, exakt vad jag ville bli och vilket gymnasium jag vill gå, men de blev helt annorlunda. 

Jag tänkte söka till hårfrisörska, eftersom jag älskar att hålla på med hår. Men de slutade med att jag sökte till resturang istället. 

Jag tänkte dela mina åsikter ang. detta val, att man bör tänka om minst tusen gånger, visst man kan söka om och gå om 1:a, de kan man men hur kul är de att inte hamna i sin årskurs, med folk i samma åldrar? Visst, för vissa kanske de inte spelar en sån stor roll, men för andra kanske de gör de. Jag själv tänkte om flera gånger, och en under en period så vill jag inte ens börja på gymnasiet eftersom jag själv trodde att jag var sämre än alla andra. 

Och sen när du söker så behöver du inte söka något du är bra på, du kan söka till de du verkligen vill bli i framtiden, man går ju i skolan för att lära sig saker och inte träna in något man redan kan, de är ju därför de finns utbildningar till allt. 

Jag tror exempel inte att utbildade läkare visste hur man skulle skära upp en människa rätt utan att den avlider, eller hur en branman ska kunna leta upp en person i tung, dödlig rök. Ellerhur? 

Jag säker bara att sök till en skola, till en utbildning du vill ha, och inte heller för att din bästa vän går där. 

De är ditt val och din framtid, tänk på de. 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas